Tee muuttoilmoitus maistraatille viimeistään viikon kuluessa muutosta. Aikaisintaan sen voi tehdä kuukautta ennen muuttopäivää.

Käännä posti uuteen osoitteeseen ja ilmoita uusi osoite yrityksille, joilta saat laskuja. Postin ja maistraatin muuttoilmoitukset voi tehdä osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi. Huomioithan, että postin kääntymisessä on kahden arkipäivän viive, joten muuttopäivä kannattaa ilmoittaa hyvissä ajoin etukäteen! Postille tehdyn muuttoilmoituksen jälkeen monet isot yritykset päivittävät asiakkaiden osoitetietoja väestötietojärjestelmästä. Olet kuitenkin osaltasi vastuussa siitä, että laskut päätyvät muutossa oikeaan osoitteeseen ja ne maksetaan ajoissa.

Ilmoita muutostasi myös sekä isännöitsijälle että huoltoyhtiölle. Nimitietojen päivityksestä oveen tai postiluukkuun vastaa huoltoyhtiö. Jos taloyhtiölläsi ei ole huoltoyhtiötä, tiedustele nimikylttien tilausta isännöitsijältä. Isännöintitoimistolle ilmoituksen voi tehdä helpoiten sivujemme muuttoilmoituksella.

Hanki muuttoauto ja muuttoapu ajoissa. Muuttofirmoilla on kiireisiä aikoja, kuten viikonloput ja kuunvaihteet.

Sovi internet-yhteyden siirrosta ajoissa operaattorin kanssa, jotta vältyt katkoksilta verkon käytössä.

Tee uusi sähkösopimus samalla kun irtisanot vanhan. Kilpailuta sähkösopimus ennen uuden tekemistä!

Siirrä kotivakuutuksesi ja tarkista, onko se riittävä uuteen asuntoon.

Palovaroitin on halpa hengenpelastaja ja se on määrätty lailla pakolliseksi kaikkiin asuntoihin. Palovaroittimen tulee olla aina toimintakunnossa, ja se pitää sijoittaa kattoon, ei esimerkiksi seinään. Muista testata palovaroitin, kun se on asennettu paikoilleen!

Jos huoneistossasi on vesimittari, ilmoita sen lukema muuttopäivänä asiakaspalveluumme, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 0400 871 000.

Muista peruuttaa mahdollinen saunavuoro sekä autopaikka. Uusia saunavuoroja tai autopaikkoja voit tiedustella asiakaspalvelumme kautta, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 0400 871 000.

Muistathan asunnon lisäksi tyhjentää ullakko- ja kellarikomeron sekä autotallin ja hoitaa tilojen loppusiivouksen!